Kunkin opintojakson arvioinnin perusteet esitellään kurssin alussa. Arviointiin liittyviä käytännön seikkoja selitetään tarkemmin opinto- ja ryhmänohjauksessa.
Jaksoarviointi valmistuu noin viikon kuluessa edellisen jakson päättymisestä. Opintojaksoista saa yleensä numeromerkinnän, joitakin kursseja voidaan arvioida myös suoritusmerkinnällä (S).
Kesken jäänyt opintojakso merkitään osallistunut (i) -merkinnällä, joka ei ole opintosuoritus. Keskeneräinen opintojakso on tehtävä valmiiksi viikon kuluessa uusintakoepäivästä tai suoritus keskeytyy. Lisäaikaa voi saada vain perustellusta syystä, ja siitä on neuvoteltava opettajan kanssa hyvissä ajoin ennakkoon. Merkintä K tarkoittaa, että opiskelija on keskeyttänyt opintojakson ja se on suoritettava kokonaan uudestaan joko ilmoittautumalla opintojaksolle uudestaan tai itsenäisesti.
Jos opintojaksosta saa hylätyn arvosanan (4), on viisainta osallistua uusintakokeeseen, joka järjestetään noin kahden viikon kuluttua jakson päättymisestä. Uusintakokeeseen pitää ilmoittautua Wilma-viestillä kurssin opettajalle viimeistään uusintakoetta edeltävänä perjantaina klo 12. mennessä. Hylättyä koetta voi yrittää korottaa yhden kerran kahdessa seuraavassa uusintakokeessa. Järkevintä on yrittää vain yhden kurssikokeen uusintaa uusintapäivää kohti.
Mikäli opiskelija on ilmoittautunut uusintakuulusteluun eikä ole saapunut paikalle, katsotaan se suorituskerraksi, ellei kyseessä ole sairaustapaus ja asiasta on ilmoitettu ennen uusintakokeen alkua.
Saadakseen oppiaineen oppimäärän hyväksytysti suoritetuksi pääosa oppiaineen opintopisteistä on oltava hyväksytysti suoritettu. Hylättyjä arvosanoja saa olla pakollisista ja valtakunnallisista valinnaisista opinnoista kolmasosa, kuitenkin enintään 6 opintopistettä.
Abivuonna kolmannen jakson aikana voi valita, haluaako tietyistä kursseista lukion päättötodistukseen arvosanan numerona vai suoritusmerkintänä (S). Asiasta tiedotetaan tarkemmin abivuoden keväällä.
Opinto-opas 2022 - 202325.5.2022