Lähdimme tiistaina Braniin bussilla, mutta tutustuimme matkalla Romanian entisten kuninkaiden ja kuningattarien hautoihin ja niiden lähellä olevaan luostariin nimeltä Curtea de Arges. Meille kerrottiin, että kirkkorakennuksen tekoon tarvittiin uhrauksia. Kun kirkon rakentaja aloitti rakentamisen, hän koki monia takaiskuja, jonka takia hän lupasi Jumalalle, että seuraavan ihmisen, jonka hän näkee työmaalla, hän muuraa kirkon seinän sisään, jotta Jumala pitäisi kirkon seinät kasassa. Seuraava ihminen, jonka hän näki, oli hänen vaimonsa. Kirkon ulkoseinään on maalattu merkki siihen kohtaan, minne rakentajan vaimo on kuulemma muurattu. Kirkon sisus oli kokonaan täynnä upeita maalauksia, joihin on käytetty kultamaalia.
Sitten matka jatkui kohti Brania. Istuimme bussissa useita tunteja, mutta se oli sen arvoista. Näimme upeita, syksyisiä vuoristomaisemia ja kävimme todella korkealla. Pysähdyimme ensimmäisen maailmansodan uhreille rakennetun mausoleumin kohdalle.
Majoituimme Branissa eräänlaiseen majataloon. Kun olimme päässeet asettumaan, lähdimme kaikki kävelemään rinnettä ylös omenavarkaisiin ja katsomaan kaunista auringonlaskua. Illalla söimme romanialaista perinneruokaa, ja makukokemus oli hyvin mielenkiintoinen.
Keskiviikon linnoja ja linnakkeita
Keskiviikkona aamupalalla tarjottiin edelleen tyypillisiä romanialaisia perinneruokia. Muun muassa siihen kuului jonkinlainen mehu, joka oli kuitenkin lämmintä. Tämän lisäksi tarjolla oli mm. Leipää ja leikkeleitä sekä paistettuja kananmunia. Aamupalan jälkeen matkamme suuntasi kohti Pelesin linnaa. Maisemat linnan ympäristössä oli upeat ja oli mukava kulkea linnaan johdattelevaa kauppakatua, jossa kauppiaat möi kaikkea toritavaraa. Linnan pihalla oli mahtavan näköiset vesilähteet ja linna oli koristeltu kauniisti kukilla. Se oli sisältä ja ulkoa koristeltu monilla muotokuvilla, maalauksilla ja patsailla. Sisällä oli pääkäytävillä isot, leveät, punaisella kokolattiamatolla varustetut ylelliset portaat. Linna oli sisältä todella iso ja huoneita oli peräti 160. Linnassa oli lukuisia vierashuoneita, upeita tanssisaleja, asehuoneita, ruokasali, musiikkihuone, kuninkaallinen kirjasto, kuninkaan toimisto, teatteri, salakäytäviä ja paljon muuta. Kultakoristeluissa ja muissa sen ajan hienouksissa ei oltu myöskään säästelty. Tämän mahtipontisen ja sen ajan luksusasunnon oli rakennuttanut Romanian kuningas Kaarle I itselleen kesäasunnoksi ja metsästysmajaksi.
Seuraavaksi tutustuimme jonkinlaiseen romanialaiseen buffettiin, jossa söimme päivällisemme. Tämän jälkeen pääsimme näkemään Romanian maastoa hieman korkeammasta näkökulmasta, kun matkasimme maisemahissin kyydissä vuorelta alas. Päivän päätteeksi ennen kuin suunnistimme takaisin majataloon, kävimme vielä linnakkeessa. Edelleen Romanian mahtavat vuoristoiset maisemat ruskan väreissä loivat tunnelmaa ja auringonlasku kruunasi päivän matkallamme majataloon.